Ciorba de bob

de katty in Ciorbe, 29 Feb 2020 | 4119 vizualizari

 

Considerat printre cele mai vechi legume cultivate, bobul este apreciat inca din antichitate pentru valoarea sa nutritiva.Este bogata in proteine, hidrati de carbon si  un continut apreciabil de vitamine A,B  si C.

Timpul  de gatire  depinde foarte mult de perioada in care a fost recoltat.Daca este recoltat mai tarziu bobul va trebui decojit dupa ce l-am tinut ceva timp in apa calduta. Eu am avut bob cules destul de timpuriu, fraged, fara pielite, care fusese congelat dupa recoltare.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr bob congelat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata pastarnac
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 cartof
  • sare
  • piper negru macinat
  • zeama de varza
  • 250 gr rosii congelate
  • boia dulce
  • leustean
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de bob:

In jumatate de litru de apa rece punem boabele congelate si le fierbem pe jumate.

In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, apoi  ceapa  tocata fin, pastarnacul taiat cubulete, apoi ardeiul gras cubulete.Cand legumele s-au inmuiat adaugam rosiile, le lasam cateva minute sa se inmoaie si adaugam apa cat sa acopere legumele si sa le depaseasca putin.Dupa ce da cateva clocote adaugam si cartoful taiat cubulete.Lasam 10 minute si punem bobul  impreuna cu  apa in care a fiert. Fierbem cat este nevoie  sa se inmoaie legumele si adaugam zeama de varza dupa gust, fiarta separat intr-un vas, piper macinat, boia, sare daca mai este nevoie. Inainte de a opri focul punem leusteanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de bob" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat