Ciorba de ardei umpluti

de CarmenBlue in Ciorbe, 5 Oct 2015 | 3955 vizualizari

 

O reteta pe placul sotului meu - e ardelean :) - si de care, desi eu nu am auzit pana cand nu l-am cunoscut pe el si pe familia lui, am adoptat-o cu entuziasm deoarece e foarte gustoasa si foarte satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 150 gr orez
  • 1 ou
  • sare, piper, boia
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/4 radacina telina
  • 2 linguri ulei
  • ardei grasi potriviti ca marime
  • frunze de patrunjel
  • cimbru
  • 1 lingura de bors Magic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

In primul rand pregatim ardeii: se spala bine, se scoate cu grija cotorul, se spala de seminte, se verifica sa nu fie iuti (se gusta un pic din vana ardeiului) si se lasa la scurs.

Carnea tocata se amesteca cu orezul, spalat bine si scurs de apa, o ceapa tocata marunt, oul si condimentele: sare, piper, boia (dupa preferinta fiecaruia :D) Se adauga si 2 linguri de apa rece la omogenizarea carnii pentru ca orezul sa se poata umfla.

Se umplu ardeii cu compozitia de carne si se lasa deoparte,

In 2 linguri de ulei se calesc o ceapa taiata marunt si radacinoasele curatate, spalate si date pe razatoarea mare. Dupa ce s-au calit, se adauga o lingura de boia si se stinge cu apa. Se lasa la fiert.

Cand fierbe apa, se adauga, cu grija, ardeii. Se lasa la fiert la foc potrivit aproximativ o ora. Se gusta si se potriveste de sare, piper.

La sfarsit am adaugat o lingura de bors Magic, cimbru, am oprit focul si am adaugat o legatura de patrunjel. Am acoperit oala cu un capac pentru un sfert de ora.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate pune si o radacina de patrunjel. Eu nu am avut.

2

Soacra mea face ciorba cu bulion pe care il adauga aproape de sfarsit. Ai mei au preferat borsul.

3

Se poate servi cu smantana sau iaurt si cu ardei iute, daca se doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

06.10.2015, 10:44

Ce buna e!

CarmenBlue 1

06.10.2015, 11:13

Va multumesc si va imbratisez Intr-adevar, este o ciorba foarte buna! Va invit sa o incercati

Bya Ralu 1

06.10.2015, 14:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]