Ciocolată pentru măicuţa

de Ade200 in Prajituri, 16 Dec 2011 | 5688 vizualizari

 

Mamei mele îi plac mult dulciurile şi, mai ales, tot ce aduce a ciocolată.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml de apă
  • 1 kg de zahăr
  • 250 g de margarină sau unt
  • 500 ml de lapte praf neîndulcit
  • 100-200 g de cacao
  • 200 g de nucă de cocos măcinată
  • 1 ciocolată cu alune
  • 2 linguriţe de oţet
  • 1 esenţă de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată pentru măicuţa:

Se cern împreună cacaua cu laptele praf şi se amestecă bine.

Se pun zahărul şi apa în cratiţă pe foc, amestecând mereu. Se adaugă ciocolata ruptă si se fierbe vreo 8-10 minute. La sfârşit se pune şi oţetul. Se adauga margarina care a fost scoasă cu ceva timp din frigider. Am folosit margarina Linco de data asta. Am lasat tot pe foc până s-a topit, apoi am luat cratiţa si am adăugat rapid amestecul de lapte cu cacao şi apoi nuca de cocos si o esenţă de rom.

Am pus pe foi de napolitană că e mai uşor de manevrat şi de transportat. Ca să folosesc toate foile le-am uns pe cele rămase cu dulceaţă şi le-am pus si pe ele. Am pus greutăţi peste foi şi am pus la rece pe balcon. Se întăreşte destul de repede. Daca o doriţi mai moale, măriţi cantitatea de apă. Cine vrea mai puţin dulce să scadă cantitatea de zahăr. E o reţetă care iese fără probleme.

TIPS-URI

1

Puteţi înlocui nuca de cocos cu nucă obişnuită tăiată felii sau cu stafide, alune.

2

Nu e obligatoriu să puneţi ciocolata cu alune, eu o aveam si am adăugat-o.

3

Puneţi ce esenţă va place.

4

Daca o doriţi mai fină, dupa ce adaugaţi laptele cu cacaua, amestecaţi cu mixerul si apoi adăugaţi nuca.

5

Oţetul se poate înlocui cu zeama de lămâie.

6

Am pus poze de la două feluri pe care le-am făcut:una am împărţit-o în 2 si a ieşit mai subţire(cea cu bucăţi de nucă), alta mai groasă(cea cu nuca de cocos).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată pentru măicuţa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa