Ciocolata cu dragoste

de Miha in Prajituri, 15 Feb 2010 | 5216 vizualizari

 

by Gabriela Cara

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 130 g zahar
  • 130 ml ulei
  • 70 g nuca macinata
  • 110 g faina
  • 40 ml ness ( 2 linguri ness dizolvate in apa)
  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 50 ml coniac
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 80 ml ness ( 3 linguri ness dizolvate in apa)
  • 50 ml coniac
  • Glazura:
  • 100 ml ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata cu dragoste:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le punem cu zaharul intr-un castron si le mixam pana devin ca o crema. Punem uleiul, putin cate putin, apoi nessul, lichiorul si coniacul.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la crema de galbenusuri. Punem si nuca macinata cat mai fin.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le inglobam in crema de mai sus.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic timp de 40 de minute.

Pentru sirop amestecam nessul cu coniacul si insiropam blatul copt cat inca mai este cald.

Glazura:

Topim la foc mic ciocolata cu unt si lapte. Omogenizam si lasam la racit.

Turnam glazura peste blatul complet racit si dam la frigider pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata cu dragoste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava