By Nainakitchen.blogspot.ro
Aluatul:
Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina si putin lapte caldut.
Lasam sa creasca 10 minute la loc cald.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, luam un vas, punem in el restul de lapte, oul, untul moale la temperatura camerei, zaharul si maiaua.
Amestecam putin ingredintele din vas, apoi adaugam putin cate putin faina (posibil sa intre mai mult de 500 de g).
Trebuie sa ne rezulte un aluat elastic, usor lipicios, dar care sa nu se lipeasca de maini.
Lasam aluatul la dospit la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce si-a dublat volumul, rasturnam aluatul pe masa usor infainata, si framantam putin pentru a scoate aerul din el.
Intindem apoi aluatul intr-o foaie de cca. 1 cm grosime.
Pregatim si umplutura: intr-un castron punem untul moale(NU topit), zaharul si scortisoara si amestecam usor pana obtinem o pasta.
Peste foaia de aluat intindem cu o spatula pasta de scortisoara cu zahar si unt.
Se ruleaza strans si cu grija aluatul pe lungime, apoi cu o ata taiem bucati de cca. 3-4 cm.
Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut in tava inca 20 de minute.
Dam apoi tava la cuptorul preincalzit si lasam pana se rumenesc frumos.
Inainte sa scoatem rulourile din cuptor pregatim glazura: intr-un caston amestecam zaharul pudra cu untul moale (NU topit), apoi adaugam crema de branza si omogenizam.
Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor, si asa fierbinti, cu ajutorul unei pensule glazuram rolls-urile.
Servim aceste minunatii imediat dupa ce le-am glazurat, iar daca se racesc si vrem sa fie la fel de bune ca atunci cand le-am scos din cuptor, le bagam timpd e 1-2 minute la cuptorul cu microude.
Se mai pot servi cu topping de caramel si nuci tocate marunt.
Sunt divineee! Scortisoara + glazura de branza = combinatie de vis!
Sa aveti pofta!