Cilbir (Ou posat in iaurt)

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2014 | 4777 vizualizari

 

Un preparat specific bucatariei turcesti ce se consuma, de obicei, la micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml iaurt simplu
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • piper Cayenne
  • 1 catel de usturoi pisat
  • cateva frunzulite de marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cilbir (Ou posat in iaurt):

In doua ramekinuri se aseaza bucati mari de folie din plastic unse cu ulei. Se presara sare si piper si se sparge cate un ou in fiecare. 

Se leaga strans astfel incat oul sa nu se scurga. 

Se aseaza ouale in apa fierbinte, dar nu pe foc, se acopera si se lasa 5-6 minute. Se taie folia pentru a expune ouale.

Se incalzeste iaurtul, dar nu foarte mult, doar cat sa fie ceva mai fierbinte decat temperatura camerei. Se amesteca cu usturoiul pisat.

Se imparte iaurtul in 2 forme si se rastoarna cate un ou in fiecare dintre ele. Se presara piper Cayenne si cateva frunzulite de marar proaspat si se consuma imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cilbir (Ou posat in iaurt)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]