Ciambella alla ricotta

de Catalinaflorea in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 2982 vizualizari

 

Ciambella este unul dintre dulciurile clasice italiene si are forma de colac. Pe acesta nu am facut-o eu, eu doar am asistat la preparare si ma bucur sa impartasesc reteta cu voi. E pufoasa, umeda in interior si extra buna ;)

 

INGREDIENTE

  • 600 g branza ricotta
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • un praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciambella alla ricotta:

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devin sticloase si tari.

Se adauga pe rand cate o lingura de ricotta si se amesteca bine dupa fiecare.

Se adauga pe rand cate un galbenus si apoi cate o lingura de faina cu praf de copt in ploaie.

Se aseaza intr-o tava in forma de floare/sufle de preferinta si se da la cuptor la 170 de grade aproximativ 30-45 minute,pana prinde o culoare fruoasa,aurie.

Prinde o culoare frumoasa deasupra si devine fina la atingere.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Este foarte buna dupa ce se raceste definitiv si se lasa cateva ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambella alla ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

14.04.2015, 11:17

delicioasa!

mirela0911 1

14.04.2015, 15:34

Ce pufos e!

Geanina87 1

14.04.2015, 19:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]