Ciabatta

de Satisfyyourcravings in Piine, 7 Feb 2013 | 4021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 grame drojdie uscată
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 linguriţe zahăr
  • 300 ml apă călduţă
  • 450-500 grame făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 150 grame măsline negre, tocate
  • 1 linguriță oregano uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta:

Se amestecă drojdia cu zahărul, sarea și 100 ml apă călduță. Se lasă la loc călduț până devine spumoasă. 

Se adaugă peste faină, se mai adaugă apă, dacă mai este nevoie și se frământă pe o suprafață presărată cu făină 10-15 minute. 

Se așează într-un bol curat, uns cu foarte puțin ulei și se lasă aluatul la crescut cel puțin o oră în loc călduț, acoperit cu un prosop umed. 

Se adaugă măslinele amestecate cu oregano și uleiul de măsline rămas, peste aluat. Se frământă până la omogenizare, adăugând făină dacă mai este nevoie.

Se lasă la crescut 45 de minute.

Se împarte aluatul în 5 bucăți. Se formează pâinicile, se presară cu făină și se lasă la crescut 30-40 de minute. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 10-15 minute, până când pâinicile au o crustă aurie și sună a gol. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine Ciabatta