Chutney de struguri si ceapa

de simona72 in Sosuri, 19 Mar 2013 | 5644 vizualizari

 

Asta toamna tot facind conserve si zacusti, am dat de aceasta reteta intr-o revista. Chutney este un termen englezesc, mai bine zis este un sos gros sau pasta folosit la asezonarea carnii si a legumelor, cu un gust interesant dulce-picant-sarat-acrisor. Se poate prepara in mai multe combinatii, depinde doar de gustul fiecaruia, combinatie de mirodenii, fructe si legume, uscate sau proaspete. Astazi am deschis un borcan de sos pe care l-am servit alaturi de carne. Asa ca va dau si voua reteta...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr struguri negri
  • 4 cepe rosii mari
  • 2 lamai
  • 300 gr zahar
  • jumatate lingurita piper
  • 2 lingurite sare
  • un ardei iute
  • o cana otet de mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de struguri si ceapa:

Boabele de struguri se taie in doua (eu am scos simburii), se pun intr-o cratita, se adauga ceapa taiata pestisor, lamaile cu tot cu coaja taiate marunt, ardeiul iute tocat si el. Se adauga si celelalte ingrediente si se lasa la rece 2-3 ore. Se pun pe foc si se amesteca din cind in cind, pt a nu se prinde de vas, se lasa pina  cind lichidul incepe sa se ingroase. Se pune in borcane calde sterilizate. Am acoperit borcanele cu o patura si le-am lasat asa 2 zile, apoi le-am pus in camara. Mie mi-au iesit 4 borcane a 350 gr.

TIPS-URI

1

reteta originala avea in plus stafide si mai mult otet, faceti dupa preferinte si gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de struguri si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

feliciacristea46 1

20.03.2013, 19:24

merge si cu altceva, sau cum se face doar din ceapa ?

simona72 1

20.03.2013, 19:42

Draga Felicia daca citesti introducerea mea la aceasta reteta, vei vedea ca am specificat ca se face din legume, fructe uscate, fructe proaspete si mirodenii. Iti voi da exemple de amestec pe care le-am gasit eu in revista mea: Chutney din lamaie, sfecla, dtafide, Chutney din ceapa, struguri si pere. Sunt sigura ca vei gasi mai multe informatii si pe net daca cauti.

Panacris 1

25.03.2013, 09:29

Interesant! De probat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Red chilli chutney