Chutney de mere si pere

de Xandrinne in Sosuri, 16 Mar 2019 | 7798 vizualizari

 

E prima oara cand testez acest preparat si pot spune ca sunt foarte multumita de rezultat. Chutney-ul este un preparat cu specific indian, un amestec de fructe, mirodenii si legume. Textura sa poate varia; eu am pregatit o varianta mai grosiera.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe,
  • 150 g zahar brun,
  • 100-120 ml otet,
  • 1 kg mere si pere,
  • Pentru nota picanta:
  • 1-2 ardei iuti,
  • 1 bucatica de ghimbir,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sare, dupa gust,
  • 1 praf de scortisoara,
  • 1 varf de cutit de turmeric,
  • un praf de piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de mere si pere:

Pregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa tocata in uleiul incins, cateva minute, pana devine translucida. Adaugi ardeii, ghimbirul si usturoiul si mai calesti putin. Adaugi fructele, zaharul si otetul si pui si 1/2 pahar cu apa. Lasi sa dea in clocot, amestecand din cand in cand. Cand incepe sa se ingroase adaugi scortisoara, turmericul si sarea, eventual putin piper. Amesteci si mai lasi sa scada lichidul; dupa cca 30 de minute verifici consistenta si opresti focul. Pui sosul in borcane dupa ce se mai raceste. Se poate pastra la frigider, pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Maioneza de post, din pufuleti