Choux a la creme

de Dea_Dea in Prajituri, 16 Mai 2013 | 6488 vizualizari

 

Un dulce minunat!!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 125 ml apa
  • 50 gr unt
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 oua
  • CREMA 1:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml frisca
  • CREMA 2:
  • 100ml frisca
  • GLAZURA
  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Aluatul

Apa cu untul, sarea si zaharul se pun pe foc , cand clocotesc se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu ouale, care le punem pe rand si le incorporam. Se pune hartie de copt in tava, se formeaza gramajoare cu lingura si se dau la foc mai mare 25-30 minute. Apoi se scot si se lasa la racit.

CREMA 1

150 ml lapte se pun pe foc cu zaharul si esenta de rom. Amidonul si cacaoa se dizolva in castron cu 50 ml lapte. Cand clocotesete laptele de pe foc se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit. Frisca se bate si se amesteca cu crema rece.

CREMA 2

Se bate frisca.

GLAZURA:

Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se omogenizeaza.

Se taie gramajoarele in doua, se pune crema de ciocolata , frisca , capacelul si se glazureaza.

SA AVETI POFTA!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi budinca de ciocolata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]