Choux a la creme

de zaharia_mihaela2005 in Prajituri, 12 Ian 2011 | 7894 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de pe blogul "bucatarasele vesele"

 

INGREDIENTE

Pt gogosele
  • o cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 7 oua
  • sare
Pt crema de vanilie
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 125 gr faina
  • zahar vanilat
Pt ornat
  • 400 ml frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Pt gogosele

Se fierbe apa cu uleiul si sareaapoi se adauga faina toata odatasi se amesteca bine.  Se lasa sa se racoreasca apoi se adauga ouale unul cate unul.Se spriteaza intr-o tava in care am pus hartie de copt si se coc 15 minute la foc iute apoi se da focul mai mic si se mai coc 5 minute.

Pt crema

Ouale , zaharul si faina se amesteca si se subtiaza cu 200 ml de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce a fiert se amesteca cu restul compozitiei, se pune si zaharul vanilatsi se fierbe in continuare pana se ingroasa.

Frisca se bate apoi se pune la frigider pana se raceste crema .

Se taie gogoselele ,se umplu cu  crema si frisca si la sfarsit se pudreaza .

sursa: bucataraselevesele.blogspot.com

TIPS-URI

1

cana pe care am folosito pt  a masura cantitatile la gogosele avea 150 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (71)

Cris2711 1

10.08.2012, 00:58

La multi ani Mihaela ani frumosi,sanatosi si plini de iubire si fericire iti doresc

zaharia_mihaela2005 1

10.08.2012, 14:18

Mersi mult Cris

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 15:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate