Choux a la creme

de nadina73 in Prajituri, 5 Sep 2010 | 7188 vizualizari

 

Am promis batatului care mi-a reparat calculatorul ca ma revansez cu ceva dulce ,cremos .............lui i plac tare mult dulciurile adica lui SORIN,iar rezultatal uitati ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • pt 4 portii:
  • 16 oua
  • 500 g faina
  • 1 litru de apa
  • 2 lingurite de sare
  • 400 ml ulei
  • Crema:
  • 2 budinci de frisca
  • 1 litru de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 pachete de unt
  • 200 g zahar pudra
  • pep:
  • 2 linguri de faina
  • 200 lapte
  • Glazura :
  • ciocolata
  • unt
  • frisca
  • zahar pudra
Portii: 159
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Se pune apa, uleiul si sarea la fiert, iar cand fierb se ia de pe foc si se pune faina. Se amesteca foarte bine, pana se ia de pe margine apoi se pun ouale pe rand si se amesteca bine pana se incorporeza bine toate ouale.

Se pune aluatul intr-un pistol sau o punga cu coltul taiat si se da forma ,se coc la foc maxim adica la 250 grade pana se rumesc

Se scot se lasa la racit apoi se umplu cu crema.

Crema:

Se face pepul prima data si apoi se lasa la racit ,adica se amesteca bine faina cu laptele se pune compozitia pe foc pana se ingroasa apoi se lasa la racit.

Untul se mixeaza bine cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu pepul racit si budinca. Budincile  se dizolva in putin lapte dupa care  se pun in restul de lapte cald amestecat cu zaharul pe soba, pana se ingroasa bine si se lasa la racit.

Crema in final se amesteca bine  cu pepul racit, budincile si frisca batuta bine.

Se taie cate un capacel de la fiecare biluta sau gogosica cum vreti sa-i ziceti, se umple cu crema si se orneaza cu zahar pudra. Pitici au vrut si cu ciocolata si Sorin la fel asa ca am incercat sa impac si capra si varza.

Sincer, nu stiu cate mi-au iesit, dar au ramas si neumplute, cred ca jur de 150 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

nadina73 1

09.09.2010, 00:28

gaby pana faci tu deschide geamudar hai ca am o ideie, fa ca poate sefu iti da acuma 100 de galbeniiiiiiii

nadina73 1

09.09.2010, 00:28

mena

Crista_Luca 1

08.10.2010, 16:15

hmmm...imi aduci aminte de copilarie ..mama facea cu gramada din astea ..nu maistiu cum se numeau ....dar sunt delicioase! ai 5
ar trebui sa cer reteta mamei ..sa fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme II