Choix a la creme

de dakris in Prajituri, 26 Mar 2012 | 6940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf sare
  • 100 g faina
  • 3 oua mari (4 mici)
  • Umplutura
  • 2 plicuri puddin gust vanilie (Dr. Oetker)
  • 1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca (Dr. Oetker)
  • 1,15 l lapte
  • 8 linguri zahar
  • Decor :
  • zahar pudra vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choix a la creme:

Apa, zaharul, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incep sa fiarba se pune faina toata odata si se amesteca rapid cu un tel. Se mai mentine pe foc inca cca 3 min si se lasa sa se racoreasca.

Peste aluatul racorit  (poate fi si caldut) se pune un ou si se mizeaza pana ce acesta se incorporeaza, apoi se adauga al doilea ou mixand pana se incorporeaza si tot asa pana la ultimul. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt cu ajutorul unui posh modeland cu acesta 12 „gogosele” de cca 4 cm cu distanta intre ele de 3-4 cm. Se coc 15 min la foc iute, apoi la foc mediu pana se rumenesc un pic. Se pastreaza in cuptor inca 10 min dupa ce focul a fost stins pentru a nu se lasa.

Frisca si puddingul se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se taie „gogoselele” astfel incat sa rezulte o baza mai mare si un capacel. Cu ajutorul posh-ului umplem golul interior si un strat peste marginea bazei cu pudding-ul racit si apoi ornam cu un strat de frisca. Apoi se aseaza capacelele si se presara zahar pudra vanilat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choix a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

dakris 1

27.03.2012, 20:17

va multumesc pt aprecieri, bucatarasi!

dakris 1

27.03.2012, 20:25

Hai mai Miuta ca nu-s chiar superbe, sunt...frumusele

dakris 1

27.03.2012, 20:27

Rocsi, nu mai sunt de mult. Sambata am facut dimineata 12 si spre seara am repetat figura

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme