Chocolate cake

de laylalala in Torturi, 9 Iun 2010 | 4368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt, plus pentru forma
  • 175 gr zahar alb
  • 75 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura de miere
  • 3 oua, separate
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 gr faina
  • 30 gr pudra de cacao, plus pentru forma
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate cake:

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu pudra de cacao o forma de tort dorita (eu am folosit 2 forme mici de inimioara si una de cerc de 15 cm diametru).

Untul cu cele 3 feluri de zahar, ciocolata si mierea se topesc la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca 5 minute.Intr-un bol, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu esentele apoi se incorporeaza amestecul cu unt.Intr-un alt vas se amesteca faina cu pudra de cacao, scortisoara si praful de copt apoi se incorporeaza la galbenusuri.Se inglobeaza in final albusurile spuma si se toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.

Se da la copt 25-35 minute apoi se lasa sa se raceasca si se serveste asa cum este sau se decoreaza dupa dorinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (3)

mikaela 1

09.06.2010, 17:42

din ce ai facut decorul

laylalala 1

10.06.2010, 17:54

decorul l-am facut din fondant ce l-am cumparat

Rocsi 1

10.06.2010, 21:28

foarte frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA