Chiftelute marinate

de dakris in Mancaruri cu carne, 16 Mar 2012 | 6010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt chiftele
  • 350 g carne tocata
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • cateva fire de patrunjel si marar
  • sare, piper, busuioc, usturoi granulat
  • Pt sos
  • 1 ceapa 50 ml ulei
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • ½ ardei rosu (sau 1 lingura bulion de ardei)
  • sare, cimbru, busuioc, 1-2 foi dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Chiftelele

Ingredientele pt chiftele se pun intr-un castron si se amesteca bine. Se umezesc mainile cu apa sau se ung cu ulei (dupa preferinta) si formeaza chiftelutele in forma dorita. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru cca 30 min.

Sosul

Intr-o cratita se pune ceapa si ardeiul tocate cu ulei si cca 200 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade apa moment in care se pun rosiile si usturoiul taiat felii subtiri, se amesteca si se lasa sa se caleasca 5-10 min. Se adauga 300-400 g apa incalzita si chiftelele fierband impreuna 10 min. Adaugam faina amestecata bine cu putina apa si o incorporam cu grija pentru a nu se forma cocoloase. Se condimenteaza si se lasa sa fiarba 10 min.

Se servesc cu piure de cartofi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

16.03.2012, 20:55

Mmmm chiar nu am papat de mult!!

iry-gabriela 1

16.03.2012, 23:24

dakris 1

17.03.2012, 08:57

multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate