Chiftelute la multicooker

de Merisor in Mancare copii, 29 Mai 2014 | 9542 vizualizari

 

Ieri am avut gazele oprite pentru niste lucrari la conducte, asa ca am muncit multicookerul la maxim.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg carne tocata, amestec
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita piper
  • 2 oua
  • 200 ml ulei
Portii: 34
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute la multicooker:

Curatam legumele si le spalam bine, iar carnea tocata o asezonam cu condimentele si sarea.

Trecem prin masina de tocat ceapa si usturoiul si le amestecam cu carnea tocata.

Apoi trecem prin masina de tocat morcovul si cartofii, ii scurgem bine de zeama si ii amestecam cu carnea tocata.

Adaugam si cele doua oua si omogenizam bine totul.

Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 60 de minute.

Pana incepe sa se incinda uleiul, pregatim chiftelutele si le asezam pe un platou.

Eu le fac mai maricele putin decat nuca.

Plonjam chiftelutele in uleiul incins si le lasam sa se rumeneasca frumos, intorcandu-le de pe o parte pe alta. apoi le vom scoate intr-o sita pentru a se scurge de ulei.

Eu am facut doua serii a cate 17 chiftelute si le-am lasat aproximativ 20-25 minute per serie.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui cu spanac- spinacini