Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 9 Iun 2013 | 5765 vizualizari

 

O reteta delicioasa invatata de la soacra mea! Doar ca in Grecia, se folosesc sub forma de "cilindru" si nu rotunde cum le-am preparat eu. Numele intreg la acest preparat este "Souzoukakia SMIRNEIKA" ptr ca este originala din SMIRNi , acum Izmir in Turcia. Dupa cum se stie, partea de vest a Turciei pana si inclusiv Istambul (vechiul Constantinopol, nume pe care il folosesc grecii si in ziua de azi)a fost imperiul Bizantin, dar cu timpul, imperiul otoman au ocupat locurile.....asa cum s-a intamplat si la noi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa data prin razatoare
  • o lingurita oregano
  • 1-2 linguri ulei masline
  • 2 felii de paine uscata
  • 1 lingura Ouzo
  • sare
  • piper
Ptr sos:
  • 100 gr rosii in bulion tocate marunt
  • putin oregon
  • o ceapa tocata marunt
  • sare
  • piper
  • 1-2 foi dafin
  • putina faina ptr prajit
  • ulei ptr prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia):

Amestecam ingredientele ptr chiftelute, inmuiem painea in apa apoi o stoarcem si o punem in carne, amestecam bine ptr a fi omogen. Incalzim uleiul ptr prajit bine, apoi formam chiftelutele, le dam prin putina faina si le punem la prajit cateva min pe fiecare parte, dupa care le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie ptr a se scurge surplusul de ulei. Cand am terminat de prajit, strecuram uleiul in care le-am prajit si calim ceapa.

Adaugam ssul de rosii si restul de ingrediente, amestecam si lasam cca 2-3 min dupa care punem putina apa si adaugam si chiftelutele, lasandu-le la foc mediu cca 20 min pana sosul s-a ingrosat.

Se servesc alaturi de un piureu de cartofi sau orez.

TIPS-URI

1

In loc de Ouzo, puteti pune otet, acesta va face mai pufoase chiftelutele sau chiar palinca sau tuica, alcoolul ajutand mult!

2

daca nu va grabiti, ar fi bine ca compozitia de carne sa o lasati la frigider ptr cca 2 ore, chiftelutele vor avea mai mult gust.

3

daca nu aveti oregano, puteti inlocui cu cimbru uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din piept de pui