Chiftelute in sos rosu

de Adele in Mancaruri cu carne, 28 Mar 2014 | 2576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de carne macinata de vita.
  • 200 gr. de carne macinata de porc.
  • 2-3 felii de paine uscata.
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • origano
  • usturoi
  • un pahar vin alb.
  • rosii proaspete sau suc de rosii.
  • 1 ardel rosu mic.
  • Garnitura:
  • orez 100 gr.
  • 1 ceapa mica
  • vin alb. 50 ml
  • sare/delicat.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos rosu:

Amestecam carnea de vita cu cea de porc si ulei,condimentam cu sare ,origano si piper ,intr-un vas punem la inmuiat painea in apa,scurgem bine painea si o amestecam cu carnea.

Punem o tigaie cu o lingura de ulei pe foc si catelul de usturoi ,formam chiftelutele si le prajim usor pe amblele parti,fara a le scoate din tigaie,adaugam vinul si asteptam sa se evapore,totul la foc mic.

Intre timp pregatim sucul de rosii , frulam rosiile cu ardelul si il adaugam peste chiftelute,se lasa la foc mic pentru 30 min.

Pilaf de orez:

- tocam ceapa marunt o punem la calit intr-o oala cu 2 ling de ulei,adaugam orezul si  tostam pentru 2 minute ,adaugam vinul si asteptam sa se evapore.Punem sare sau delicat dupa gust.

Punem apa lasam sa fiarba pana cand pilaful se leaga si devine cremos.

TIPS-URI

1

in compozitia de carne puteti adauga patrunjel(proaspat cat si uscat sau praf de ardei iute/boia de ardei daca preferati picant).

2

se pot servi alaturi de pireu ,orez sau paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita