Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)

de xana in Peste, 10 Iul 2013 | 7730 vizualizari

 

In Portugalia se gasesc sute de retete de cod si fiecare cu mai multe variante. Aceasta e una din preferatele mele si am incercat-o de cateva ori pana am gasit combinatia de ingrediente si cantitati care sa ma multumeasca. Ca fapt divers, pe aici se spune ca acest peste este foarte bun pentru mamele care alapteaza, iar eu si baietelul meu de 3 luni si jumatate confirmam :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru pataniscas:
  • cca 200gr de cod
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • 110gr faina
  • cca 100ml bere
  • patrunjel
  • 1 varf de lingurita nucsoara praf
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • Pentru pilaf:
  • 120gr orez cu bobul lung
  • apa, de 4 ori cantitatea orezului
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi(generos)
  • 2 rosii medii(eu am pus din conserva)
  • jumatate de ardel rosu
  • 1 lingurita rasa de boia de ardei(dulce)
  • sare si piper
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos):

Codul se fierbe, se curata de oase si piele si se faramiteaza. Ceapa se inmoaie in putin ulei de masline, fara a se rumeni. Batem oul cu 2-3 linguri de apa unde a fiert pestele si adaugam faina si bere treptat pana se formeaza o pasta, ca cea pentru clatite.  Se adauga pestele, nucsoara, patrunjel tocat, sare si piper. Cu ajutorul a doua linguri se distribuie in tigaia incinsa cu ulei de masline si se prajesc la foc mediu pe ambele parti pana se rumenesc si se scot pe un servetel pentru a indeparta excesul de ulei.

Pilaful: Ceapa, usturoiul si rosiile se taie marunt, iar ardelul fasii. Intr-o oala se pune uleiul de masline si ceapa si se caleste, fara ca ceapa sa prinda pea multa culoare, se adauga usturoiul, amestecam, apoi ardelul si boiaua, dupa 2 minute rosiile. Lasam la calit cam 3-4 minute si adaugam orezul, il amestecam bine si turnam apa. Se lasa la foc mediu pana e orezul e fiert, iar din cand in cand se amesteca, pentru a nu se prinde de fundul oalei.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Codului ii e de ajuns 5 minute sa fiarba, de cand apa incepe sa dea in clocot.

2

Nu e nevoie de prea mult ulei de masline pentru a praji chiftelutele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din peste