Chiftelute cu orez

de anisoara in Vita, 11 Iul 2010 | 16511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de vitel
  • 2 oua
  • 150 gr de orez
  • 3-5 catei de usturoi
  • o ceapa mijlocie
  • sare
  • piper negru macinat
  • ulei de masline pt prajire

pentru sos:

  • 3 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 frunze de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu orez:

Orezul se spala cu apa rece si se fierbe cca 5-7 minute din momentul fierberii. Prima ceapa ce taie foarte marunt si se prajeste putin in tigaie. Usturoiul se curata si se toaca.
 Intr-un vas mai mare se toarna  carnea tocata de vita, ouale , ceapa prajita cu tot uleiul in care s-a prajit, orezul fiert si clatit cu apa rece , usturoiul pisat, o lingurita cu sare, un praf de piper negru macinat, si totul se amesteca foarte bine, timp de 3-4 minute, pentru ca produsele sa se lege intre ele.

Se formeaza chiftelute si se aranjeaza pe o farfurie plata mare, care este unsa cu ulei.   Tigaia se incinge bine cu ulei  si cand este incinsa bine, se rastoarna una dupa alta chiftelutele , pentru a se praji. Ele se prajesc foarte repede , numai ca sa prinda o pojgita si sa-si pastreze forma lor, pentru atunci, cand se vor fierbe  cu sosul de legume, timp de 2 minute. Cum vedeti  ca s-au rumenit se scot intr-un  ceaun. Dupa ce se prajesc toate chiftelutele, se spala tigaia de ulei si se toarna alt ulei, pentru prajirea legumelor.Legumele se spala si se taie marunt sau se dau prin razatoarea cu gauri mari . Mai intai se prajeste ceapa putin rumenita, pe urma se adauga ardeiul , taiat marunt si morcovul. Se prajesc impreuna cu ceapa timp de 5 minute si se rastoarna tot continutul in ceaunul cu chiftelute. Se adauga 2-3 pahare de apa fierbinte , putin sarata , atat cat sa nu acopere chiftelutele de 2 cm deasupra lor. Se mai adauga frunzele de dafin . Se acopera cu  capacul si se pune ceaunul la un foc mijlociu  pana incepe sa fiarba sosul, dupa aceia ,se scade temperatura  mai mica  si se innabusa chiftelutele timp de 30 minute sub capac.


In general, staruiti-va orice mancare, sa o preparati la foc mic, asta va asigura un gust foarte bun al mancarii preparate. La aceste chiftelute cu orez nu este nevoie de o oarecare garnitura, ele sunt foarte gustoase  in modul , care au fost preparate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman