Chiftelute cu motz

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2010 | 4399 vizualizari

 

Nu stiam cum sa le numesc si mi-a venit ideea sa le zic cu motz................sper sa nu se ia cineva de motzul chiftelutelor mele........hahaha.

 

INGREDIENTE

  • .800 g carne de porc (eu am folosit fleica)
  • . 2 oua
  • .2 ceape
  • .5-6 catei de usturoi
  • .o legatura de marar
  • .o mana de masline fara samburi
  • .faina
  • .putina apa minerala
  • .sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu motz:

Se toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai pufoase).Se amesteca bine.Cu mana inmuiata in apa se formeaza bilute care se dau prin faina.In mijlocul fiecarei chiftelute se pune cate o jumatate de maslina .Se incinge uleiul si se prajesc chiftelele.Se scot pe o hartie absorbanta .Pentru decor in mijlocul fiecarei masline am pus cate o fasiuta de ardei gras rosu.Se servesc atat calde cat si reci , ca atare sau alaturi de o garnitura si o salata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu motz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de carne (Piftele)