Chiftele marinate in sos de rosii

de Satisfyyourcravings in Vita, 10 Sep 2015 | 4262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 300 grame carne tocata de vita-bio
  • 2 linguri pesmet
  • sare/piper/ierburi aromatice
  • 1 albus
  • Pentru sosul de rosii:
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 ceapa, tocata
  • 200 ml supa de pui bio
  • 250 ml passata/ bulion
  • sare/piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • Pentru piure:
  • 4 cartofi albi, fainosi
  • 1-2 cartofi dulci
  • 50 ml lapte
  • 20 grame unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele marinate in sos de rosii:

Se amesteca toate ingredientele pentru chiftele si se modeleaza in bile de marime potrivita. Se prajesc in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scot pe o farfurie. 

In aceeasi tigaie se calesc cateii de usturoi si ceapa 2-3 minute, pana se inmoaie, dar nu se ard. 

Se adauga supa de pui si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga passata, sare, piper, foaia de dafin, sosul worcestershire si otetul balsamic. Se lasa 2-3 minute, apoi se aseaza chiftele in sos, se acopera, se da focul la minim si se lasa pana cand se ingroasa. 

Pentru piure, se fierb cartofii curatati de coaja si taiati cuburi, in apa cu sare. Se scurg, se adauga sare, lapte si unt si se paseaza pana se obtine consistenta dorita. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vitel picant - gulas