Chiftele la tigaie

de cccris in Vita, 15 Mar 2010 | 6860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/3 cup pesmet
  • 1/3 cup lapte
  • 1/3 cup patrunjel tocat
  • 1 ou mare
  • 3 linguri sos Worcestershire
  • 1 ceapa mica taiata fin
  • 1 lingurita chili
  • 2 catei de usturoi taiati fin
  • 700gr carne vita tocata
  • Sare, piper
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 cup ketchup
  • 2 linguri zahat brut
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita amidon  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele la tigaie:

Amestecam pesmetul cu laptele, patrunjelul, oul, sosul Worcestershire si usturoiul intr-un castron mare. Adaugam carnea tocata, sarea, piperul si le incorporam bine cu miinile.

Formam niste chiftele mai mari, mai plate pe care le prajim intr-o cratita larga (de preferat teflonata) cu ulei incins. 3 minute pe o parte, 3 minute pe cealalta parte.

Intr-un castronel amestecam ketchup-ul, zaharul si otetul.

Punem din aceasta compozitie cite o lingura peste fiecare chiftea.

In sosul de ketchup ramas adaugam amidonul si amestecam bine.

Adaugam in cratita apa, jumatate de cana, acoperim cu un capac, dam focul mic si lasam la fiert 15 minute.

Scoatem chiftelele pe o farfurie.

In cratita punem sosul de ketchup si inca 1 jumatate de cana de apa. Dam focul mai tare si lasam la fiert, amestecind pina se ingroasa compozitia. La sfirsit se pot adauga iar chiftelele sau se servesc separat, cu sosul deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc