Chiftele din orez

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2015 | 11616 vizualizari

 

O nouă alternativă al chiftelelor fără carne. Delicioase!

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE:
  • Orez 250 g,
  • Apă 750 ml.,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Mărar proaspăt 4-5 fire,
  • Pătrunjel proaspăt 2-3 fire,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Ouă de prepeliță 6 bucăți,
  • Cașcaval ras 4 linguri,
  • Pesmet auriu cca. 2 linguri,
  • Ulei de palmier pentru prăjit
  • PENTRU SERVIT:
  • sos tzatziki,
  • sos de mărar;) sau de ce nu sos roșu ;)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din orez:

Acest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert în apă rece, într-un vas special în cazul meu Multicooker de la Phillips, sau într-un vas cu fundul tripul că să nu se prindă, cu puțină sare. După ce s-a fiert orezul, se curge de excesul de apă și se lasă la răcorit, cel mai bine până a doua zi.

În orezul răcit se adaugă ceapa verde, usturoiul verde, verdețurile tocate mărunt, ouăle de prepeliță, cașcavalu ras, pesmetul auriu, se asezonează de sare, piper și boia, apoi se amestecă ernergic până ce se înglobează ingredientele. Uleiul de palmier se pune la încins într-o tigaie, apoi se formează chifteluțele cu mâna udă și se pun la prăjit. Se servesc fierbinți cu sos de tzatziki sau de mărar. Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

ouăle de prepeliță se pot înlocui cu 2 ouă de găină

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive