Kапустные котлеты-kapustnye kotleti, in traducere, chiftele de varza, este o reteta foarta populara in est. Se gateste foarte des si este raspandita in mai multe variante. Se prepara rapid si se duc la fel de rapid :).Cand va ramane o bucata de varza si nu stiti ce sa faceti cu ea, puteti imediat face aceste minunate chiftele. Eu am sa va prezint cum se prepara in varianta de post.
Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare.
Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un bol mai mare. Se scurge excesul de zeama.
Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine usor aramie, apoi se adauga peste varza.
Grisul se pune cu putina apa la hidratat, pentru 15 minute si se adauga peste varza si ceapa.
Se adauga restul de ingrediente ramase, se amesteca, se sareaza si se condimenteaza dupa gust si se lasa 10 minute.
Cu mainele umede, se formeaza chiftelele si se prajesc intr-o tigaie, cu ulei incalzit bine.
Se rumenesc pe ambele parti, pana la o culoare aurie. Se scot pe un prosop de hartie.
Se sevesc atat calde, cat si reci.
1
Folositi masina de tocat, astfel bucatile de varza vor fi uniforme.
2
Daca nu s-a scurs suficient, zeama de la varza, mai adaugati gris sau o lingura de amidon.