Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2015 | 6790 vizualizari

 

Cat de bune au fost,as mai papa o portie

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 lingura de faina
  • 1-2 fire ceaa verde
  • marar proaspat
  • pesmet cat cuprinde
  • vegeta, piper, boia dulce
  • 1-2 linguri seminte de susan
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan:

Dovlecelul se curata de coaja, se curata de seminte si se da pe razatoarea mare, se presara sare si se lasa deoparte.

Dupa cateva minute se stoarce compozitia de dovlecel, de zeama lasata, se pune intr-un castron, adaugam parmezanul, ceapa verde tocata cat mai marunt, oul, semintele de susan, mararul verde tocat marunt si se pune pesmet pana cand compozitia devine putin mai groasa.

Se adauga si condimentele dupa gust,amestecam si incepem sa formam chiftelele.

Intr-o tigaie de ceramica punem ulei, prajim chiftelele pe ambele parti si le scoatem pe un servet de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu mujdei de usturoii cu smantana si marar

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei cu parmezan si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)