Chiftele de dovlecei cu cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2012 | 9337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei nu foarte mari
  • 120-150 gr cascaval Delaco
  • 4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 3-4 linguri faina
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • faina pentru tavalit
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei cu cascaval:

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Luam cate putin intre maini si ii stoarcem cat putem de bine de zeama lasata. Usturoiul il curatam, il pisam si il punem peste dovleac. Adaugam ouale, faina si pesmetul. Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt. Cascavalul il dam pe razatoarea mare.

Punem atat verdeata cat si cascavalul in compozitia de chiftele si amestecam bine . Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie punem ulei la incins, ceva mai mult. Luam cu mana din compozitie si formam chiftele. Le tavalim prin faina, apoi le punem la prajit in uleiul incins.

Le rumenim frumos pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe servetele de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei. Dupa ce le terminam de pregatit, le lasam putin la racorit si servim.

Sunt bune atat calde cat si reci, simple, cu o salata sau putin mustar.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi, telemea Delaco si varza calita