Pentru chiftele
Pentru sos
Punem intr-un bol mai mare carnea tocata,ouale,faina,ceapa curatata si patrunjelul taiat marunt,usturoiul pisat,morcovul spalat si dat prin razatoare,mararul taiat (dar sa nu punem prea mult) si sarea dupa gust.
Painea o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine si o adaugam in bol , amestecam bine compozitia.
Incepem sa prajim chiftelele facute rotunde cu mana umeda, luand cate putin din compozitia cu carne si apoi punandu-le in tigaia incinsa cu ulei.Le prajim bine pe toate partile.
Curatam ceapa,o taiem si o punem la calit intr-o tigaie, in ulei.
Cand incepe sa se caleasca un pic adaugam faina si bulionul si amestecam bine ca sa nu iasa cocoloase.
Dupa asta adaugam 2-3 cani de apa si lasam sa fiarba amestecand continuu pana cand s-a ingrosat sosul.