Drojdia se dizolva in apa calduta.
Se amesteca si se cerne faina intr-un castron.
Adaugam zaharul si un praf de sare.
Eu am folosit untura in loc la unt, sunt mai pufoase chiflele dupa parerea mea, asadar am adaugat o lingura untura si mierea si am framantat bine cu mana, adaugand putina apa cu drojdie din cand in cand.
Se framanta bine si se lasa la crescut , acoperit cu un prosop de bucatarie.
Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa de lucru presarat cu faina si se mai framanta putin.
Se rupe din aluat bucatele mici, cat un ou si se dau forma rotunda.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta mai mare intre ele si se mai lasa vreo 15 min.
Se face un sirop dintr-o lingura de apa si o lingurita de zahar.
Se ung cu acest sirop si se presara susan.
Se da tava in cuptorul incalzit si se coc pana ce devin usor maronii.
Pofta dulce!