Chifle dulci cu susan

de adela1981 in Piine, 22 Iul 2012 | 4739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina tip 650
  • 400 gr faina 000
  •  o lingura untura / unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 300- 400 ml apa calduta
  • 30 gr drojdie
  • sare
  • 1 ligura apa
  • 1 ligurita zahar
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle dulci cu susan:

Drojdia se dizolva in apa calduta.
Se amesteca si se cerne faina intr-un castron.
 Adaugam zaharul si un praf de sare.
Eu am folosit untura in loc la unt, sunt mai pufoase chiflele dupa parerea mea, asadar am adaugat o lingura untura si mierea si am framantat bine cu mana, adaugand putina apa cu drojdie  din cand in cand.
Se framanta bine si se lasa  la crescut , acoperit cu un prosop de bucatarie.
Dupa  ce a crescut se rastoarna pe masa de lucru  presarat cu faina si se mai framanta putin.
Se rupe din aluat bucatele mici, cat un ou si se dau forma rotunda.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta mai mare intre ele si se mai lasa  vreo 15 min.
Se face un sirop dintr-o lingura de apa si o lingurita de zahar.
Se ung cu acest sirop si se presara susan.
Se da tava in cuptorul incalzit si se coc pana ce devin usor maronii.
Pofta dulce!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle dulci cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]