Chifle de hamburger

de JustLoveCookin in Piine, 10 Noi 2010 | 17746 vizualizari

 

Din cand in cand,cu totii simtim nevoia de un hamburger, in special cei mici.Si cum nimic nu e mai sanatos si mai bun decat mancarea facuta in casa,astazi va recomand reteta de “Chifle de hamburger”.Cresc foarte mult si sunt atat de pufoase…Raman moi si proaspete pentru 2-3 zile daca le puneti intr-o punga inchisa ermetic.Le puteti conserva si in congelator.Dupa ce le scoateti din cuptor,le lasati pe un gratar la racit,apoi le puneti intr-o punga bine inchisa in congelator.Cand vreti sa le folositi,e de ajuns sa le scoateti cu cateva ore inainte,la temperatura camerei,iar apoi sa le dati la cuptor pentru cateva minute,chiar si microunde sau sa le tostati.Vor fi exact ca cele proaspat facute.

 

INGREDIENTE

  • -600 g faina
  • -300 g lapte
  • -50 g zahar
  • -1 ou
  • -50 g unt
  • -10 g sare
  • -25 g drojdie proaspata
  • -susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle de hamburger:

Intr-un castron, punem faina, sarea iar in mijloc facem o gropita in care turnam laptele ,unde am dizolvat deja drojdia cu zaharul. Adaugam si untul la temperatura camerei si framantam pana obtinem un aluat elastic.Lasam aluatul la crescut intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer,timp de 35-50 minute.Eu dau cuptorul la 30 grade si las aluatul inauntru pana isi dubleaza volumul.Creste aproape de 2 ori mai repede. Cand a crescut,il impartim in 6 bile egale,pe care le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Umezim chiflele la suprafata cu o pensula inmuiata in apa, dupa care presaram susanul. Le lasam pana isi dubleaza volumul, aproximativ 1 ora. (eu tot la fel procedez,le dau in cuptorul caldut) Le coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de hamburger" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laurabuc 1

27.10.2011, 15:42

chiar acum fac si eu reteta asta ca arata super dar nu stiu unde e oul eu l-am pus inainte de lapte. sper sa iasa si la mine ca in poza

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:15

super

pity19 1

03.05.2014, 23:47

Eu cred ca cu oul se unge chifla ,nu sunt sigura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu susan