Chifle cu lapte batut si rosii uscate

de Sim0na in Piine, 2 Iul 2013 | 3584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 200 ml lapte batut
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • cca 150 ml apa calda
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 bucati rosii uscate din ulei
  • 1 ou pentru uns
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte batut si rosii uscate:

Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat oul, laptele batut si sarea, si am amestecat cu o lingura de lemn. La final am pus uleiul si am inceput sa framant, adaugand si rosiile uscate taiate marunt.

Aluatul l-am framantat vreo 10-15 minute, apoi am acoperit cu o folie vasul si l-am lasat la crescut vreo 45 de minute. Cand si-a dublat volumul, am scos aluatul pe masa infainata, am format bilute pe care le-am pus intr-o tava si le-am mai lasat la crescut 20-30 minute. Le-am uns cu ou si am bagat tava la cuptor pana chiflele s-au rumenit frumos!

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte batut si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza cheddar si carnaciori