Chifle ca pe vatra

de La Ancuta in Piine, 18 Mai 2011 | 3810 vizualizari

 

by Ruxy :-*

 

INGREDIENTE

  • 425 g faina
  • 150 ml lapte
  • 175 ml apa
  • 35 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 12 g drojdie proaspata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle ca pe vatra:

Amestecam drojdia cu laptele caldut si zaharul si lasam sa stea 10 minute.

Intre timp cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc in care turnam maiaua si apa calduta. Pe margini punem sarea si incepem sa framantam. Adaugam untul topit, dar nu fierbinte si framantama un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Mai adaugam faina, daca este nevoie.

Formam o bila, acoperim si lasam sa creasca 1 ora la loc caldut.

Dupa ce a crescut rasturnam aluatul pe planul de lucru usor infainat. Formam chiflele (mie mi-au iesit 6 bucati) si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Crestam chiflele cu un cutit bine ascutit si apoi le ungem cu lapte.

Dam la cuptor, la 220 de grade pentru ~20 de minute.
Scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca. Sunt tare bune si pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle ca pe vatra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Impletituri sarate