Chifle aromate

de Sabina in Piine, 29 Apr 2009 | 10309 vizualizari

 

Ideale pentru micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 450 grame de faina
  • 260 ml lapte
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere
  • un praf de sare
  • rozmarin
  • 50 grame de unt
  • patrunjel tocat
  • cativa catei de usturoi
  • rozmarin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle aromate:

Facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia topita in putin lapte, mierea, rozmarinul si uleiul de masline. Adaugam treptat laptele caldut si framantam. Obtinem un aluat pe care il lasam la odihna vreo ora.

Untul la temperatura camerei il amestecam cu usturoi pisat, sare, rozmarin si parunjel tocat. Impartim aluatul in 8 bucati, le dam forma dorita si lasam la crescut vreo 10 minutele. Facem in mijloc o crestatura de cutit in care adaugam crema de unt. Ungem chiflele daca dorim cu galbenus de ou cu putin lapte pentru a le da culoare. Fiind in graba eu am sarit peste aceasta parte.

Dam la cuptor chiflele noastre pentru aproximativ 25-30 de minute.

Se pot face tot felul de combinatii cu oregano, cu chimen, branza, masline sau parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa a la Jamie