Chifle

de robert_b in Piine, 14 Sep 2014 | 3739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 300 ml. apa calduta
  • 50 gr. margarina
  • un cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Apa se pune in bolul unui mixer,peste apa se adauga zaharul si drojdia.Se mixeaza cateva secunde,apoi se adauga faina treptat pana ce aluatul se desprinde de pereti vasului mixerului,si se formeaza o bila.Se adauga sarea si untul ,si se mai mixeaza cateva secunde.Se scoate din bol si se pune intr-un alt bol uns cu ulei timp de 1 ora la dospit,acoperit cu folie de plastic.Aluatul se scoate din bol,se taie in doua bucati egale,si se formeaza niste baghete.Dupa care se taie fiecare bagheta in 5 bucati,care la randul lor se modeleaza ca niste bile,si se pun in tava de la aragaz unsa cu ulei.Se mai la lasa 30 minute la dospit acoperite cu o folie de plastic.Dupa 30 de minute se ia folia si se da la cuptor timp de 15-20 de minute ,la foc mediu.Se servesc fierbinti.Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se ung cu lapte pentru o crusta crocanta

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]