Chifle

de MIUTA in Piine, 20 Mar 2011 | 10681 vizualizari

 

M-a tentat foarte tare micul dejun "fitos"a lui Diaconta si cum sunt o pofticioasa am vrut sa fac si eu.Asa ca m-am hotarat sa fac eu si chiflele.A iesit ceva frumos si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • o cana de lapte caldut
  • un cub de drojdie
  • o lingura zahar
  • putina sare
  • ulei de masline
  • seminte de susan,in,floarea soarelui,mac
  • un galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Am pus intr-un lighean faina.Am facut o gropita in mijlocul fainii si acolo am facut maiaua din lapte caldut,zahar,cubul de drojdie si putina faina.Am lasat la dospit 15 minute.Dupa ce a crescut maiaua am inceput sa framant restul de faina cu maiaua,un praf de sare si lapte caldut.Lapte caldut se pune atat cat sa iasa un aluat potrivit de moale.La sfarsit se framanta cu putin ulei de masline.Se lasa la crescut cca 40 minute.

Am facut chiflele in forma de briose(vezi Lili Musat).Le-am mai lasat la crescut in forma inca 10 minute.Inainte sa le pun la cuptor le-am uns cu un galbenus amestecat cu o lingura de ulei si am pus seminte deasupra.

Le-am lasat la cuptor cca 35-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici