Chek cu caramela si nuca

de anisoara in Dulciuri, 27 Ian 2010 | 5982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • 2 pahare( 250 gr paharul) de faina
  • 1 pahar de miez de nuca pisat
  • 7 linguri de ulei fara miros
  • 1 pahar de zahar
  • 1.5 pahar de iaurt sau lapte acru
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet de masa
  • un pliculet de vanilina
  • 100 grame de lapte condensat dulce penntru ornament 
  • Pentru caramela:
  • 1 pahar de zahar
  • 0.5 pahar de lapte
  • 0.5 pahar de frisca
  • 100 gr de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chek cu caramela si nuca:

Intr-un vas se amesteca zaharul cu uleiul , treptat se adauga iaurtul,faina si vanilina. Foarte bine se amesteca toate ingredientele si se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu o lingura de otet. La sfirsit se pune miezul de nuca putin cite putin, amestecind intruna.

Se toarna aluatul de chek intr-o forma de silicon( nu trebuie unsa) sau in alta forma de metal , care se  unge cu margarina si se coace in cuptor la temperatura de 170-180C timp de 40 minute.
Se scoate din cuptor si se rastoarna chekul pe un fund sa se raceasca .


In trimp ce se coace chekul, se  preparara caramelei.

Intr-o oala cu peretii grosi se topeste zaharul cu apa la un foc lent , si mereu se amesteca cu o lopatica de lemn pina se primeste un sirop de culoarea caramelei.

Nu lasam nici intr-un caz sa fearba. Din cind in cind mai ungem peretii oalei cu o pensula cu apa rece , ca sa nu apara cristale de zahar pe peretii olitei.

Dupa aceasta se toarna siropul obtinut intr-un vas rece,asteptam sa se raceasca , se adauga treptat frisca ( de temparatura camerei) si untul molcut. Cu mixerul  incepem sa amestecam foarte bine aceasta compozitie pina obtinem o glazura de caramela.

Cu o parte de caramela se unge chekul caldut. Dupa ce s-a racit bine chekul il ungem pe toate partile cu glazura de caramela si se lasa sa se acopere cu o pojgita crocanta de caramela. In mijloc avem un chek cu o textura frageda si umeda cu gust de nuci, acoperit cu o pojgita crocanta de caramela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chek cu caramela si nuca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

madi_marin 1

27.01.2010, 21:28

arata minunat si cred ca e delicios.... l-am trecut la favorite.....

mihaelar63 1

27.01.2010, 22:58

am nevoie de ceva dulce ... vorba cantecului imi iau inima in dinti si il fac , sunt hotarata chiar in seara asta .multumesc anisoara

anisoara 1

27.01.2010, 23:04

Buna seara la toti! Mihaele checul este fara oua . Iti doresc succese. Fetelor va multumesc pt incrdere , si va doresc
tot ce este mai dulce si mai placut in viata asta. Nu ratati sansa , ca zilele trec.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si ciocolata