Cheesecake cu jeleu de gutui

de Andra_Constantinescu in , 4 Dec 2018 | 3624 vizualizari

 

Mi-a facut cu ochiul cheesecake-ul Oanei si il aveam in plan de mult timp, asa ca l-am pregatit, in felul meu, pentru concursul Montare d'oro intrucat gutuile sunt fructe care se pot pastra si pe timpul iernii in camara.
Este un tort care poate fi servit si de Craciun impreuna cu familia, iar mirosul de scortisoara va imparfuma casa in timpul pregatirii lui, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 450 g biscuiti vanilati
  • 150 g unt topit
  • Crema:
  • 700 g branza pufoasa cu smantana
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 20 g zahar pudra vanilat
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida Montare d'oro
  • 1 plic de 10 g gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Jeleu:
  • 1 kg gutui curatate de coaja si seminte
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 300 ml apa
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 plic de 10 g gelatina
  • 100 ml apa
  • Diametru inel: 27 cm
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de gutui:

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie, se amesteca cu untul topit (se framanta cu mana), apoi se aseaza pe un platou unde a fost pus un inel de la o tava detasabila pentru tort. Se da blatul la rece.

Se incepe pregatirea cremei.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Gelatina se pune intr-un castron si se hidrateaza cu 100 ml apa.

Intr-un vas se mixeaza branza cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Intr-un alt vas se mixeaza frisca.

Se pune castronul cu gelatina in apa fierbinte din cratita si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida.

Peste compozitia cu branza se adauga frisca batuta si gelatina lichida si se omogenizeaza totul. Crema astfel obtinuta se pune peste blatul de biscuiti si se da la rece din nou.

Gutuile se curata de coaja si seminte, se spala si se taie cubulete. Se fierb cu zaharul, apa si batonul de scortisoara. Cat sunt inca intregi, se opresc cateva cubulete de gutui fierte si se dau deoparte. Restul se fierb pana cand scade zeama. Se lasa apoi sa se raceasca.

Gelatina se pune intr-un castron si se hidrateaza cu 100 ml apa.

Se maruntesc gutuile cu ajutorul unui mixer vertical.

Se pune castronul cu gelatina in apa fierbinte din cratita si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida.

Piureul de gutui se amesteca cu gelatina lichida, apoi se toarna peste crema de branza. In mijlocul tortului se pun cubuletele de gutui pastrate, apoi se da tortul la rece.

Cel mai bine se taie a doua zi, dupa ce se indeparteaza inelul detasabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ