Cheesecake clasic

de Anamaria7 in Prajituri, 25 Aug 2009 | 9000 vizualizari

 

Un tort simplu, aspectuos si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti biscuiti simpli faramitati (fara crema, eventual cu ceva aroma)
  • 1/4 ceasca nuca macinata
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 ceasca unt topit
  • 900g crema de branza, la temperatura camerei (cea mai buna e Philadelphia, dar si cu mascarpone e bun)
  • 240g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 3 lg suc de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake clasic:

Cuptorul se preincalzeste la 170 C. O forma rotunda de tort de 20cm se tapeteaza cu unt si faina.

Biscuitii se amesteca impreuna cu nuca, scortisoara si untul topit, apoi se folosesc la tapetat forma de tort, inclusiv pe pereti (se apasa cu dosul unei linguri).

Crema de branza se mixeaza pana cand dispar orice cocoloase, apoi se adauga zaharul, coaja si sucul de lamaie si esenta de vanilie. Se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu mixerul doar cat sa se uniformizeze.

Compozitia se toarna in forma peste "peretele" de biscuiti.

Forma se pune intr-o alta tava dreptunghiulara destul de inalta cat sa incapa in ea un strat de apa de cca 2-2.5 cm. Tortul se tine la cuptor pana cand devine auriu-aramiu deasupra, cam 1,5 ore. Se lasa la racit in forma.

Inainte de a-l scoate din forma, se desface cu un cutit ascutit de pe margine, cu atentie sa nu stricam stratul de biscuiti!

Inainte de servire se tine la frigider cel putin 2 ore.

TIPS-URI

1

PS. In poza e si un choux a la creme :P nu mai am alta poza cu tortul; o sa pun reteta si pentru el ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]