Chec zebra

de lilik in Prajituri, 20 Aug 2012 | 9048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 375 gr faina
  • 125 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3-4 linguri cacao
  • 125 ml lapte caldut
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Separam albusurile de galbenusuri,apoi mixam albusurile cu 150 gr zahar si un praf de sare, ca pentru bezele.

Separat mixam si galbenusurile cu 150 gr zahar pana se fac precum o crema,apoi adaugam treptat laptele caldut si uleiul .Adaugam apoi faina si praful de copt,amestecam si la sfarsit incorporam bezeaua.

Compozitia obtinuta o impartimin 2:

o parte o amestecam cu zaharul vanilat si cealalta o amestecam cu cacao.

Luam tava care ne place,o ungem si tapetam cu faina si ne apucam sa creem efectul "zebra":

cu 1 polonic luam din compozitia alba si o punem la centrul tavii si cu alt polonic luam din cea cu cacao si o punem in centrul celei albe si tot asa pana terminam ambele compozitii.

Dam la cuptorul incins la 180° timp de 40-45 de minute(valabil testul cu scobitoarea),apoi lasam 10 minute in cuptorul stins.

TIPS-URI

1

se poate folosi o lingura in locul polonicului,dar se pierde mai mult timp asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec zebra de post