Chec zebra

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 22 Dec 2011 | 6955 vizualizari

 

Nu prea arata el a zebra, prima oara cand l-am facut a iesit mult mai bine insa nu am poze bune, dar va asigur ca e delicios si foarte usor de facut, reteta o am de aici http://www.bucataras.ro/retete/chec-zebra-24242.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt 
  • 300 g zahar 
  • 6 oua 
  • 60 g cacao 
  • 1 praf de copt 
  • un praf de sare 
  • esenta de vanilie 
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Mixam untul la temperatura camerei, pana devine spuma, adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acestea nu se mai simte, apoi punem ouale unul cate unul, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Amestecam apoi faina cernuta cu fraful de copt si o incorporam putin cate putin in compozitie, punem si esenta de vanilie si omogenizam. Compozitia rezultata o impartim in 2 parti egale, una o lasam alba iar intr-una bagam cacao si esenta de rom. 

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si o ungem cu ulei si incepem sa punem din compozitie astffel: Punem o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii.

Bineinteles ca am avut din nou ajutorul langa mine si cam asa arata dupa ce si-a bagat manutele prin aluat :) Coacem la cuptorul preincalzit 30 de minute.

Se taie dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]