Chec tigrat

de rena in Prajituri, 16 Ian 2014 | 6139 vizualizari

 

E un chec simplu,am vazut niste poze pe un site de pe Facebook si am zis sa incerc, copiilor le-a placut mult,pentru pachetele a fost ceva deosebit nu a mai fost un chec simplu :)) asa mi-au spus.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 200 ml. lapte
  • 100 gr unt
  • o vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tigrat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem la mixer albusurile cu un praf de sare si jumatate din zahar pana devine o spuma groasa si sticloasa.

Adaugam galbenusurile,untul topit,laptele si cealalta jumatate de zahar si batem 2-3 minute.

Cernem faina impreuna cu praful de copt si il incorporam incet cu o spatula,trebuie sa avem un aluat putin moale.

Impartim aluatul in doua jumatati, in una din ele punem cacaoa si amestecam bine.

Luam o tava (de care avem), o tapetam cu unt si faina, punem in mijlocul tavii 2 linguri din aluatul alb si pe deasupra la aluatul alb 2 linguri din aluatul cu cacao si iarasi aluat alb si iarasi cu cacao. Facem asa pana terminam aluaturile.

Bagam la cuptor incalzit la foc mediu pana se coace incercand din cand in cand cu o scobitoare.

Succes si Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tigrat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]