Un chec satios, nu prea dulce care ii place soacrei mele. L-am facut si vreau sa vedeti cat este de spornic si de bunutz...
Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos.Mixand se adauga ouale unul cate unul.Urmeaza laptele amestecat in prealabil cu sucul de portocala si vanilia.Bucatelele de ciocolata se amesteca cu faina si si se incorporeaza in compozitie treptat amestecand cu viteza medie ca sa nu se zdrobeasca. Se separa o parte din aluat si se freaca cu cacaoa.
In forme unse si tapetate cu faina se toarna partea alba si apoi cea cu cacao. Se coc chekurile la foc initial mare (cam 10-12 minute) apoi potrivit pana ce scobitoarea iese curata. In functie de cuptor cam 45-50 minute. Se racesc pe un gratar si doar apoi se glazureaza si se lasa pana se intareste glazura.
1
in loc de lapte este foarte bun iaurtul, cam 300 ml
2
e bun si cu nuci usor prajite, stafide sau rahat
3
din aceasta cantitate am facut o coronita si doua chekuri la formele din aluminiu din comert.