Chec rotund aromat

de Gherca Daniela in Prajituri, 19 Iul 2014 | 6919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 gr unt
  • zeama de la 1 lamaie si jumatate
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 50 g cirese fara samburi (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rotund aromat:

Separam ouale, batem albusul bine cu praful de sare si zaharul, apoi punem galbenusurile unul cate unul, pana se incorporeaza in compozitie.

Pe urma punem zeama se lamaie si putin rom, mai mixam putin; adaugam si untul topit si racit si la final faina cu praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava, eu am pus in tava rotunda de 24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt, si pe urma am pus ciresele taiate bucati mai mici.

Bagam la cuptor si facem testul cu scobitoarea.

Eu am pus deasupra si o glazura din 1 lingura de zahar si zeama de la o jumatate de lamaie pentru un plus de aroma.

Simplu si numai bun pentru cafeluta de dimineata.

TIPS-URI

1

Se poate portiona dupa cum doriti, insiropata, cu creme sau frisca.

2

Eu am preferat simplu, pentru ai savura aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rotund aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese