Chec pufos cu lamaie si rahat

de Julie in Prajituri, 13 Mai 2011 | 14417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • 3 bucati rahat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu lamaie si rahat:

Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, adaugat putin cate putin, ca la maioneza; se amesteca apoi cu zeama si coaja de lamaie. Se bat spuma tare albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si rahatul taiat in bucati mici. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari circulare de jos in sus, pt a pastra aerul in aluat. Numai asa checul va iesi pufos.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Cand se raceste se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Pentru a nu se lasa la fund, rahatul se trece prin faina inainte de a fi adaugat in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu lamaie si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bombite de branza si nuca de cocos