Chec marmorat

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 4448 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 180 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura, si mixezi dupa fiecare adaugare, pana se topeste tot zaharul. Vei obtine o bezea lucioasa, ferma.
Peste galbenusuri, adaugi treptat uleiul, ca la maioneza si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi treptat galbenusurile peste albusuri si amesteci usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Faina  o amesteci cu praful de copt si o adaugi treptat, cu lingura, peste albusuri amestecand usor.
Imparti compozitia in doua parti egale. Amesteci cacaua cu putina apa si omogenizezi compozitia, apoi o adaugi peste jumatate din aluat.
Tapetezi cu hartie de copt o tava de chec (eu am folosit o tava din silicon unsa cu unt) si adaugi compozitia in felul urmator: pui o lingura de compozitie alba, peste ea o lingura de compozitie cu cacao, iar compozitie alba si tot asa pana la terminarea aluatului.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade C) pentru circa 30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa coacere, se lasa sa se racesca complet . Se poate servi cu o cana cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

UrsanMihaela

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat