Chec in 2 culori

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 3995 vizualizari

 

Pentru ca a fost weekend,m-am gandit sa ii rasfat pe cei dragi mie si sa fac ceva dulce,nu foarte complicat dar gustos si de efect…asa a aparut ideea de chec pufos si …pentru distractie si amuzament l-am facut si colorat ca sa nu fie un chec sobru:)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit asa:
  • 1 1/2 cana zahar tos
  • 1 1/2 cana faina alba
  • 2 praf de copt (plicuri)
  • 3 zahar vanilat (se poate pune si mai putin)
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 7 oua
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in 2 culori:

Apa si zaharul se pun intr-o oala pe foc pana cand se formeaza un sirop consistent.Intre timp separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam peste ele siropul de zahar,fierbinte si amestecam sa se omogenizeze compozitia,se adauga apoi galbenusurile,zaharul vanilat (daca nu l-ati pus deja in sirop), coaja de lamaie (se poate si esenta daca nu aveti lamaie proaspata) uleiul si la urma faina in care am adaugat praful de copt.Amestecam bine aceasta compozitie si apoi se poate pune in tava de chec (sau orice alta tava) tapetata cu faina si ulei.Eu am ales ca la final,ultima parte de aluat sa o colorez cu un colorant alimentar alabastru si….a iesit ce se vede mai jos in imagine.Am mai adaugat deasupra cateva felii de migdale.

A fost un chec gustos si …asa cum ii spune si denumirea char a fost pufos 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in 2 culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]