Chec cu vișine

de elucubratiiculinare in Prajituri, 7 Sep 2012 | 4301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 albușuri,
  • 1 cană zahăr,
  • 1 cană ulei,
  • 2 căni făină,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 1 cană vișine din dulceață (proaspete sau congelate).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu vișine:

Cernem făina cu praful de copt și sarea. Amestecăm albușurile de ou cu zahărul, le batem bine până obținem o spumă tare ce nu cade de pe tel (sau brațele mixerului). Adăugăm uleiul și amestecăm ușor până la omogenizare. Adăugăm amestecul de făină în ploaie și amestecăm ușor cu o lingură de jos în sus. Compoziția se pune într-o formă de chec unsă cu ulei. Vișinile se presară cu făină și se aranjează deasupra în tavă. Se coace la 180 grade C pentru 40-45 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Se răstoarnă și se presară zahăr pudră.

Poftă bună!

PS: Eu iar am făcut tiramisu și am rămas cu multe albușuri :) În loc de albușuri puteți folosi 4 ouă mari (separăm albușurile de gălbenușuri, albușurile se bat separat și se adaugă ultimele în compoziție).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu vișine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -