Chec pufos cu cacao, stafide, rahat de trandafiri si coaja de citrice.
Ca la bucatarasi acasa
Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si ingredientele uscate: faina, praful de copt, omogenizand. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.
O parte din compozitia rezultata se toarna intr-un castronel, in care adaugam putina cacao si amestecam bine.
Intr-o tava de chec, pe foaie de copt, se toarna o parte din compozitia alba, apoi cea de cacao, dar nu toata, ci mai pastram cam o lingurita pentru decora. Se presara stafide, rahat maruntit, coaja de portocala si de lamaie tinute in zahar la borcan, apoi se acopera cu restul de compozitie alba si cea de cacao ramasa. Se mixeaza culorile folosind o scobitoare.
Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/02/chec-cu-stafide-si-rahat.html