Chec cu stafide si merisoare

de Bunica in Prajituri, 22 Feb 2014 | 4447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g. stafide
  • 50 g. merisoare
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri nuci macinate grosier
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu stafide si merisoare:

Merisoarele si stafidele se pun la hidratat in vin alb dulce sau coniac.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana stau pe teluri.

Mixand in continuare adaugam zaharul cate o lingura.

Scoatem telurile si folosim o spatule.

Adaugam uleiul  ,faina si zaharul vanilat mestecand usor de jos in sus.

Compozitia se imparte in doua.Una se lasa alba si cealalta se combina cu cacao.

In compozitia alba se adauga merisoarele si stafidele.

Tapetam cu hartie de copt doua forme de chec.

In tavi turnam cate o lingura din compozitia  cu cacao si una din compozitia alba.

Nuca macinata am pus-o pe compozitia dintr-o tava.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade pana trece testul cu scobitoarea.

 

Lasam sa se raceasca in tava si pudram.

 

TIPS-URI

1

Profesoara mea de gospodarie din liceu ne-a invatat asa:la chec proportia este 1 ou,2 linguri zahar,1 lingura ulei si 2 faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu lapte, reteta simpla si usoara